Container 1 - Header afbeelding

ClimaRad ventilatie voor particulieren

De ClimaRad 2.0 is onderdeel van de ClimaRad Smart Solution en de ClimaRad Comfort Solution. Het is een zeer innovatieve ventilatie-unit met ingebouwde warmtewisselaar en sensoren voor CO₂, relatieve luchtvochtigheid, binnentemperatuur en buitentemperatuur. De unit zit ‘verstopt’ achter een kantelbare radiator. Hiermee neemt hij nauwelijks ruimte in beslag en harmonieert het toestel prima in elk interieur. De ClimaRad 2.0 verzorgt ventilatie en verwarming per vertrek en wordt geplaatst tegen de buitenmuur. Toevoer en afvoer vinden dus rechtstreeks door de gevel plaats. Het gebouw krijgt daarmee ‘ademende gevels’ en de noodzaak voor luchtkanalen dóór het gebouw komt hiermee te vervallen.

Ingebouwde warmtewisselaar

Door de ingebouwde warmtewisselaar die de warmte uit de afgevoerde lucht hergebruikt, is de ventilatie zeer energiezuinig (tot 90% rendement), terwijl er geen tocht ontstaat. Door met de ingebouwde sensoren het CO₂-aandeel binnen te meten en daarmee de ventilatoren aan te sturen, past de unit continu het ventilatiedebiet op de daadwerkelijke luchtkwaliteit aan. Een constant perfect binnenklimaat wordt hiermee gegarandeerd.

ClimaRad Sensa

De ClimaRad Sensa is een warmteterugwinning-unit, met alle kenmerken van een ClimaRad 2.0, maar dan zonder radiator. Deze unit kan worden toegepast in ruimtes zonder radiatoren, maar met bijvoorbeeld vloerverwarming. De ClimaRad Sensa is verkrijgbaar in een horizontale en verticale versie, voorzien van een moderne design.”

Contact

Vragen over ClimaRad?

Heeft u vragen over ClimaRad ventilatie of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.